0519-542554 route en kaart

Recept

Reebiefstuk met walnotengembersaus en broccolicrème
Bereidingstijd 35 minuten

3 sjalotjes # 2 teentjes knoflook # 2 eetlepels gembersnippers op siroop # 4 reebiefstukken (circa 150 gram per stuk) # zout en versgemalen peper # 50 ml olijfolie # 500 gram broccoli, in kleine roosjes verdeeld # 1 borrelglas Pernod # 200 ml witte wijn # 200 ml kookroom # 50 gram boter # 50 gram walnoten, grof gehakt # 100 ml vleesbouillon 

Pel de sjalotjes en de teentjes knoflook. Snijd de gember iets kleiner. Bestrooi de reebiefstukken met zout en peper.
Fruit 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook in 50 ml olijfolie in een kookpan. Voeg broccoli, Pernod, de helft van de witte wijn en kookroom toe. Stoof zachtjes zonder deksel 10-12 minuten, tot de broccoli beetgaar is.
Verwarm de boter en fruit hierin het resterende sjalotje en teentje knoflook. Bak de biefstukken 2-3 minuten. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten. Haal het uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Voeg gember en witte wijn bij het bakvet en laat dit op een hoge stand iets inkoken. Roer de noten erdoor.
Pureer intussen de broccoli met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel nog een beetje bouillon toe. Serveer de reebiefstukken op een bedje van broccolicrème met een beetje saus eromheen. Lekker met gekookte krieltjes met peterselie.

TIPS:
- In plaats van reebiefstuk is eendenborst ook lekker
- Vervang de broccoli door bloemkool

Virtuele tour
Virtuele tour
Kom binnen kijken!
Vakantiepark Klein Vaarwater
Vakantiepark Klein Vaarwater
boek
Strandhotel Buren aan Zee
Strandhotel Buren aan Zee
reserveer
Bekijk hier het menu
Bekijk hier het menu
MENU
Openingstijden
Openingstijden
Paviljoen - 10.00 tot 22.00 Keuken - 11.00 tot 20.30